Terne_paa_rede_01 Ornitologi

En af øhavets største havterne- og stormmågekolonier findes her sammen med en stor hættemågekoloni. Digesvaler i klinterne på Store Svelmø. I 2002 er de største stormmågekolonier etableret sig på Store Svelmøs vestligste mark, der ligger i brak.

 

 Kitesurfing

også kendt som kiteboarding, dragesurfing, er en vandsport, hvor udøveren (kitesurfer eller kiteboarder) benytter et lille sejlbræt (board) med fodstropper og finne, som trækkes gennem vandet af kraften fra en styrbar fritflyvende drage (power kite). Sejleren styrer dragen med et eller flere drageliner (normalt fire), som er ført fra dragen og ned til en kort bom, som sejleren holder i ved anvendelse af en såkaldt trapez.

Kitesurfing giver mulighed for sejlads i høj fart og store spring på op til 20-30 meters længde. Endvidere kan sejleren krydse op mod vinden næsten lige så godt som i en sejljolle. Mange stilretninger har derfor udviklet sig for at passe de forskellige typer af udøvere og betingelser såsom wake style, wave riding ,freestyle, jumping og cruising.

Farvandet omkring Svelmø er meget besøgt.